Bestellen

Wijn van Nederlandse bodem!
Zwirs_wijn_Sophie_Label
Fruitige witte wijn
Sophie

Johanniter Solaris 2013

13% alcohol, half droog

Deze wijn heeft een aromatische geur met rijpe tonen. Samen metde goede structuur zorgt dit voor een volmondige witte wijn.

Met de Sophie Johanniter Solaris wilden we een frisse fruitige witte wijn maken. De Johanniter druif is familie van de Riesling, waardoor het een typisch Riesling zuurtje heeft wat zorgt voor een frisse afdronk.

De Johanniter druif is al lange tijd een groot succes in Duitsland en wordt nu, met name vanwege de hoge schimmelintolerantie, ook veel aangeplant in Nederland.

Johanniter heeft alles in zich om Nederland in de toekomst een plekje te gunnen op de internationale wijnkaart. De druif kan zonder problemen lang blijven hangen, tot zelfs wel vier weken langer als de Solaris.

Zwirs_wijn_Abel_Label
Ronde witte wijn
Abel

Solaris 2013

12,5% alcohol, droog

In de geur zitten bloemen, veel vruchten, exotisch en rijpe tonen.

De wijn heeft een goede structuur en passende milde zuren.

Samen maakt dat een mooie harmonische wijn

De ABEL Solaris 2013 heeft voor een gedeelte malolactische gisting gehad. Bij deze tweede gisting wordt appelzuur omgezet in melkzuur waardoor de wijn meer body krijgt. Omdat we echt een volle witte wijn wilden maken, die goed bij de maaltijd kan worden genuttigd, hebben we de wijn ook nog drie maanden gelagerd op hout . Dit proeft u terug in lichte vanille tonen.

De Solaris is een wit druivenras dat in 1975 ontwikkeld is door het Weinbau-instituut te Freiburg  Zij is voortgekomen uit de kruising van Merzling,  die op zijn beurt bestaat uit een kruising tussen Riesling en Pinot Gris, en de Saperavi Severnyi en Muscat Ottonel druif.

Solaris heeft een behoorlijke body en een mooi aroma. In koelere wijnbouwstreken, zoals bijvoorbeeld in Zweden, Engeland en Nederland geeft de druif toch nog een hoog suikergehalte en lage zuren.

Hoewel de druif voor dessertwijnen gebruikt kan worden, is zij zeer geschikt voor de vinificatie van wat steviger droge wijn. Het bouquet is bloemrijk en vertoond vaak een zweempje honing.

 
Etiket_BRUT.indd
Mouserend wijn
Brut

Brut 2013

12% alcohol, half droog, Chardonnay, Johanniter

De ZWIRS Brut 2013 is een half droge mousserende wijn uit een Cuvee van Johanniter en Chardonnay. De druiven worden verbouwd op de Zwirs Familie Wijngaard in Heerhugowaard (Noord-Holland).

De Chardonnay druiven komen van acht jaar oude druivenstokken. De toevoeging van de Chardonnay druif aan de Johanniter geeft de wijn een klassieke smaak.

De ZWIRS brut is gemaakt volgens de méthode traditionelle. De tweede gisting op fles en een lagering van acht maanden geeft de wijn een mooie volle structuur. De eerste gisting in gedaan in de Zwirs wijnkelder. De méthode traditionelle wordt gedaan in één van de beste wijnkelders van Duitsland.

Bestel opties

Het plaatsen van een bestelling kan via e-mail: info@zwirs.com of telefonisch: +31 (0) 6-16614304

READ MORE

Leveren

Levering van minimaal 6 flessen is gratis in de gemeenten: Amsterdam, Alkmaar, Heerhugowaard en Heiloo. Afleverings kosten in de rest van Nederland zijn afhankelijk van de hoeveelheid flessen en het afleveradres. Levering vindt plaats binnen 7 dagen na bestelling zolang de voorraad strekt.

  • Sophie 2013    per fles € 12,-         per doos € 72,-

  • Abel 2013        per fles € 13,50      per doos € 81,-

  • Brut 2013        per fles € 19,50      per doos € 117,-